Sommarsorbet på trädgårdsbär

Sommarsorbet på trädgårdsbär är som att frysa ner sommaren i en liten burk.
Sophie Berlin
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl glykos - flytande

Puré

  • 2 förp trädgårdsbär - (à 300 g)
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Koka upp vatten och socker tills sockret smält. Blanda i glykosen och låt kallna.

  2. Puré: Koka upp bären i vattnet. Mixa dem med mixerstav och passera genom en finmaskig sil till en slät puré. Blanda purén med sockerlagen.

  3. Frys blandningen i en glassmaskin tills konsistensen blir som tjock milkshake. Häll sedan upp i en plastlåda och ställ i frysen 3–4 timmar.

  4. Ta sorbeten ur frysen ca 10 min före servering så att den hinner mjukna en aning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!