Sommarsill med hovmästarpotatis

Genom att blanda färskpotatisen med hovmästarsås får man en potatissallad som passar perfekt till sommarens matjessill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 dl hovmästarsås
  • 1 dl gräslök - hackad
  • 2 burkar matjessill - (à 200 g)
  • 3 rödbetor - inlagda
  • 1 äpple
  • 1 rödlök
  • 1 dl kapris

Gör så här

  1. Skrubba potatisen ren. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av.

  2. Blanda den nykokta potatisen med hovmästarsås och gräslök.

  3. Låt sillen rinna av. Lägg upp den på ett fat och strö gärna över lite extra gräslök.

  4. Tärna rödbetorna. Kärna ur och tärna äpplet. Skala och finhacka löken.

  5. Lägg upp rödbetor, äpple, lök och kapris i separata skålar och servera till sill och potatis.

Ca 560 kcal, 29 g fett, 16 g protein, 59 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!