Sommarsallad med rödbetor, hallon och mozzarella

Den här salladen med rödbetor och mozzarella får ett spännande lyft av färska hallon.
Paul Svensson

Ingredienser

  • 1 knippa rödbetor - gärna små (500g)
  • 2 dl hallon
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • msk olivolja - + 1 msk
  • 1 tsk strösocker
  • tsk flingsalt - + 1 tsk
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa rödlök - färsk
  • 1 ask sallad - blandad och skott (80g)
  • 2 mozzarella - (à 125 g)

Gör så här

  1. Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka i vatten i en gryta. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor. Lägg dem på ett fat.

  2. Blanda hälften av hallonen med vinäger, 1/2 dl olja, socker, 1/2 tsk salt och peppar.

  3. Ansa och skär löken i klyftor. Pensla dem med 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Grilla dem mjuka under lock. Lägg löken på fatet. Blanda ner salladen. Riv osten i mindre bitar och strö den över salladen. Ringla över hallonvinägretten och strö över de sparade hallonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!