Den här salladen med rödbetor och mozzarella får ett spännande lyft av färska hallon.

För 4 person(er) eller 6-8 person(er) som buffé

Ingredienser

1 knippa rödbetor, gärna små (500g)
2 dl hallon
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2dl+1 msk olivoja
1 tsk strösocker
1/2tsk+1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 knippa färsk rödlök
1 ask blandad sallad och skott (80g)
2 mozzarellaostar (à 125 g)

30 min

1. Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka i vatten i en gryta. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten och skär dem i  klyftor. Lägg dem på ett fat.
2. Blanda hälften av hallonen med vinäger, 1/2 dl olja, socker, 1/2 tsk salt och peppar.
3. Ansa och skär löken i klyftor. Pensla dem med 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Grilla dem mjuka under lock. Lägg löken på fatet. Blanda ner salladen. Riv osten i mindre bitar och strö den över salladen.  Ringla över hallonvinägretten och strö över de sparade hallonen.

Fler recept med: Övrigt