Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost passar utmärkt till lunch. Men den är också god som tillbehör till sommarens grillade kyckling, kryddiga korvar eller fläskkarré.
Carolina Hofberg
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 65 g salladsblad - späda eller rucola
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g jordgubbar
  • 140 g ädelost
  • 0,5 dl pumpakärnor - rostade

Balsamicodressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk agavesirap
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  2. Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och skär den i grova bitar. Blanda den varma potatisen med hälften av dressingen.

  3. Strimla och knaperstek bacon i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Blanda potatis och sallad och lägg på ett fat. Krydda med salt och peppar.

  5. Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Toppa salladen med jordgubbar, smulad ost och bacon. Ringla över resten av dressingen. Strö på pumpakärnor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!