00000

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost passar utmärkt till lunch. Men den är också god som tillbehör till sommarens grillade kyckling, kryddiga korvar eller fläskkarré.

För 4 personer:

Ingredienser

750 g färskpotatis
1 paket bacon, (140 g)
65 g salladsblad, späda eller rucola
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
250 g jordgubbar
140 g ädelost
0,5 dl pumpakärnor, rostade

Balsamicodressing:

0,75 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 tsk agavesirap
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald

30 minuter

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost – gör så här:

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser.
  2. Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av och skär den i grova bitar. Blanda den varma potatisen med hälften av dressingen.
  3. Strimla och knaperstek bacon i en torr stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda potatis och sallad och lägg på ett fat. Krydda med salt och peppar.
  5. Snoppa och skär jordgubbarna i fjärdedelar. Toppa salladen med jordgubbar, smulad ost och bacon. Ringla över resten av dressingen. Strö på pumpakärnor och servera.