Sommarsallad med Hallonvinägrett

Hallonvinäger ger sommarsmak åt salladen tillsammans med god extra virgine olivolja. Sockerbönor är lite knubbigare än sockerärter, men de båda kan ersätta varandra beroende på vad som finns att köpa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g sockerbönor - eller sockerärter
  • 1 honungsmelon
  • 1 gurka
  • 3 röda tomater
  • 3 tomater - gula
  • 1 röd paprika
  • 1 paprika - gul

Hallonvinägrett

  • 4 msk hallonvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl olivolja - jungfruolja

Gör så här

  1. Skrubba potatisen under rinnande vatten. Koka dem i lättsaltat vatten ca 15 min. Låt svalna och dela dem i 2 delar.

  2. Koka sockerbönorna "al dente" ca 2 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet och spola dem kalla under rinnande vatten.

  3. Skala melon och gurka. Skär alla grönsaker i stora tärningar. Blanda ihop vinäger, salt och peppar i en skål. Tillsätt olja under omrörning.

  4. Blanda alla ingredienser i en stor skål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!