00000

Den här salladen är ett riktigt skördekalas. Byt ut laxen mot grillad halloumi om du vill bjuda helt vegetariskt.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg färskpotatis
100 g sockerärter
100 g vaxbönor
100 g körsbärstomater
1 röd paprika
4 lökar, färska, med blast
1 kruka bladpersilja
1 kruka gräslök
200 g pepparlax, varmrökt

garnering

, ärtskott

tillbehör

, senaps- och honungsdressing

1. Skölj potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av och svalna något.
2. Skär sockerärter och vaxbönor i mindre bitar. Halvera tomaterna. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa och hacka den färska löken. Hacka kryddorna. Blanda allt med den nykokta potatisen i en skål.
3. Dela pepparlaxen i mindre bitar och lägg den på salladen. Garnera med ärtskott. Servera senaps- och honungsdressing till.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Sallader