Sommarsallad

Nykokta rödbetor varvas med färsk spenat, sockerärter, sparris och hyvlad parmesan i Jespers sommarsallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 - 5 rödbetor - kokta
  • 200 g grön sparris - färsk
  • 200 g sockerärter
  • 150 g spenat - färsk
  • 50 g parmesan - färsk och skivad
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl basilikablad - löst packade
  • 0,5 citron - finrivet skal
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Skala och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skär bort ca 2 cm längst ner på sparrisen. Koka sparris och sockerärter 2-3 min i lättsaltat vatten.

  2. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Blanda spenat, sockerärter och sparris i en stor skål. Lägg i rödbetor. Strö på parmesan, peppar, basilika och citronskal. Ringla över olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!