Sommarsallad

När tomat och gurka är som godast är det läge att frossa! Gör salladen så kort tid som möjligt före servering så att den inte vattnar sig.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kg gurka
  • 1 kg tomater

Dressing

  • 1 kruka dill
  • 1 citron - rivet skal och saft
  • 1 dl olivolja - kallpressad
  • 1 msk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala gurkorna grovt på längden så att lite av skalet finns kvar. Halvera och gröp ut kärnorna. Skär i grova bitar. Skär tomaterna i grova bitar.

  2. Dressing: Finhacka dill, både stjälkar och vippor. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den över grönsakerna. Blanda runt väl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!