3.83.83.83.83.8

Sommarrullar med räkor och örter kräver både tid och tålamod, men det är det värt. Dressingen passar också bra till laxen och den mandelkokta kycklingen.  

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

100 g glasnudlar
250 g räkor, skalade
2 dl jordnötter, salta
1 kruka koriander
12 rispapper
1 kruka mynta
2 gemsallad
2 msk furikake

Dressing:

1 röd chili, t ex spansk peppar
1 lime
2 dl japansk soja
0,5 msk ingefära, finriven
1 tsk sesamolja

Garnering:

ärtskott
ev jordnötter och furikake

1 1/2 timme

Sommarrullar med räkor och örter – gör så här:

  1. Dressing: Kärna ur och finhacka chilin. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 tsk saft. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och svalna. Klipp nudlarna med en sax.
  3. Hacka räkor, nötter och koriander. Blanda nudlarna med räkor, koriander och 2 msk av dressingen.
  4. Blötlägg rispapperen, ett och ett, i kallt vatten. Lägg det blöta papperet på torr handduk.
  5. Lägg 2–3 myntablad på rispapperet. Lägg på ett salladsblad och räkröra. Strö över jordnötter och furikake.
  6. Rulla ihop till en tajt rulle. Förvara rullarna i en fuktig handduk till servering. Fortsätt med rispapper och fyllning tills fyllningen är slut.
  7. Skär rullarna på mitten. Lägg upp på fat och servera dressingen till. Garnera med ärtskott och strö eventuellt extra jordnötter och furikake över.
Fler recept med: Asiatiskt, Buffémat, Fisk, Skaldjur