Sommarketchup till pastan

Denna lättgjorda ketchupen kan få vara lite grov i konsistensen när den serveras till pasta. Såsen är en färskvara men håller ändå 5 dagar i kylskåp. Ketchupen kan även frysas. Den här satsen är lagom som pastasås till 4 personer. Servera gärna lättkokta, späda grönsaker till.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 9 tomater - stora och mogna
  • 3 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar - finhackade
  • 2 tsk ingefära - riven och färsk
  • 1,5 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 msk honung
  • 0,5 krm kryddnejlikor - malda
  • 0,5 krm kanel - mald
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Halvera tomaterna på tvären och tag bort kärnorna med hjälp av en tesked. Skär köttet i cm-stora tärningar.

  2. Hetta upp oljan i en vid kastrull eller stekpanna med beläggning. Fräs lök och ingefära ca 4 minuter. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka ihop ca 20 minuter.

  3. Kör i matberedare eller mosa med en gaffel. Servera såsen med grönsaker till nykokt pasta. Grillad kryddig korv är också gott till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!