Sommarkaka med mandelmassa och nektarin 

3.93.93.93.93.9

Recept på sommarkaka med mandelmassa och nektarin. En dunderkaka att lära sig utantill, eftersom den är så enkel och snabb. När du känner dig säker kan du testa att variera smaksättningen.

För 10 bitar:

Ingredienser

50 g mandelmassa
100 g smör
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 krm salt
2 ägg
2 nektariner

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

ev vispad grädde

10 minuter + 30 minuter i ugn

Sommarkaka med mandelmassa och nektarin 

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovriv mandelmassan. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Tillsätt mandelmassan.
  2. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Kärna ur och skiva nektarinerna. Lägg dem i ett fint mönster ovanpå kakan. 
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt den svalna. Pudra över florsocker och servera eventuellt med vispad grädde.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt