Sommarkaka med mandelmassa och nektarin 

Recept på sommarkaka med mandelmassa och nektarin. En dunderkaka att lära sig utantill, eftersom den är så enkel och snabb. När du känner dig säker kan du testa att variera smaksättningen.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 50 g mandelmassa
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 2 ägg
  • 2 nektariner

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • ev grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Grovriv mandelmassan. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner socker, mjöl, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Tillsätt mandelmassan.

  2. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 24 cm i diameter. Kärna ur och skiva nektarinerna. Lägg dem i ett fint mönster ovanpå kakan. 

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt den svalna. Pudra över florsocker och servera eventuellt med vispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!