Sommargrönsaker med gomasiosalt

00000

Grönsakerna marineras och serveras med eget smaksalt. En jättegod rätt till buffén.

För 8 personer

Ingredienser

1 knippe morötter
1 knippe lök, färsk
2 zucchini
400 g sockerbönor el sockerärter

Till koket

2 dl torrt vitt vin, + 2 dl olivolja
2 rosmarinkvistar
1 msk salt, grovt
1 msk strösocker

Garnering och servering

, rosmarinkvistar, svarta oliver, gomasiosalt

Sommargrönsaker med gomasiosalt

 

1. Skala eller skrapa morötterna och dela de stora. Skala löken, halvera eller klyfta den. Skiva zucchini, snoppa bönor.
2. Värm vin, olja, rosmarin, salt och socker i en vid panna. Lägg i grönsakerna efterhand (börja med morötterna), koka sakta under lock tills de mjuknat.
3. Lägg upp dem på ett fat och häll en del av marinaden över.
4. Garnera med rosmarin och oliver och låt gästerna förse sig av gomasiosaltet.