Sommargrönsaker med gomasiosalt

Grönsakerna marineras och serveras med eget smaksalt. En jättegod rätt till buffén.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippe morötter
  • 1 knippe lök - färsk
  • 2 zucchini
  • 400 g sockerbönor - eller sockerärter

Till koket

  • 2 dl vitt vin - torrt + 2 dl olivolja
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 msk salt - grovt
  • 1 msk strösocker

Garnering och servering

  • rosmarinkvistar
  • svarta oliver
  • gomasiosalt

Gör så här

  1. Skala eller skrapa morötterna och dela de stora. Skala löken, halvera eller klyfta den. Skiva zucchini, snoppa bönor.

  2. Värm vin, olja, rosmarin, salt och socker i en vid panna. Lägg i grönsakerna efterhand (börja med morötterna), koka sakta under lock tills de mjuknat.

  3. Lägg upp dem på ett fat och häll en del av marinaden över.

  4. Garnera med rosmarin och oliver och låt gästerna förse sig av gomasiosaltet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!