Sommarglass

Du vispar lätt ihop glassmeten som smaksätts med jordgubbssylt eller annan sylt du har hemma. Häll smeten i plastmuggar så fryser den snabbt och du får enkelt ut den ur formen. Glassen kan förberedas men bör då tina i kylen 30 minuter före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3 msk råsocker - eller strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl jordgubbsylt

Garnering

  • jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll i grädden och fortsätt vispa till en fluffig kräm.

  2. Rör i gräddfil och sylt. Häll upp i formar och ställ i frysen 2 timmar.

  3. Kläm ut glassen på en assiett. Garnera med jordgubbar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!