Sommarens vinsås

En flaska vin och en flaska kalvfond är grunden! Här har du en sås som kan räcka till många middagar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 10 schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 msk timjan - torkad, eller några kvistar
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl farinsocker
  • 75 cl rött vin
  • 1 l vatten
  • 1 kalvfond - (bongs) flaska

Gör så här

  1. 1.Hacka lök och vitlök. Fräs löken glansig i smör tillsammans med timjan.

  2. Dra kastrullen från värmen, rör ner mjölet, späd med vin och vatten lite i taget under omrörning. Tillsätt kalvfonden.

  3. Koka såsen utan lock tills ca 12 dl återstår. Sila och frys in i lagom stora portioner det som du inte serverar direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!