55555

Låt jordgubbar, rabarber och socker stå i kylen 2 dygn för att alla smaker ska komma fram på bästa sätt. Bär- och fruktbitarna fylls också med socker. Marmelad får extra god smak och fin konsistens.

För 1 900 g marmelad

Ingredienser

Sommarens första marmelad

300 g jordgbbar
300 g rabarber
500 g strösocker

15 min + 45 min kokning + 2 dygn att dra

Sommarens första marmelad

  1.  Skiva jordgubbar och rabarber. Blanda med socker. Ställ i kylen 2 dygn.
  2. Sjud jordgubbar, rabarber och socker i en kastrull 45–60 min. Rör om då och då. Gör ett marmeladprov genom att hälla 1 tsk marmelad på ett kallt fat. Låt svalna. Dra med en sked genom marmeladen, den ska inte flyta ihop igen.
  3. Häll upp marmeladen i väl rengjorda burkar och förvara i kylen.