Sommarens bärpaj

Vilka bär du väljer är en smaksak. Här har vi blandat jordgubbar, hallon, blåbär
med mer exotisk physalis, men persikor och aprikoser skurna i klyftor blir också gott.

Sommarens bärpaj

1. Blanda vetemjöl och socker.
Arbeta in smöret med fingrarna och sist äggulan. Eller
kör alltsammans helt kort i matberedaren.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 26 cm diameter. Kyl den 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200°. Grädda formen mitt i ugnen ca 15
minuter. Låt den svalna.
4. Creme patissiere: Vispa ihop och koka upp mjölk,
socker och majsstärkelse i en rostfri kastrull. Sänk sedan
värmen till låg. Rör samman äggulorna och vispa ner dem.
Fortsätt vispa över värme tills krämen tjocknar, häll då genast upp den i en skål och låt den kallna.
5. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm saft
och vatten, lyft upp och smält gelatinbladen däri. Kyl och
rör om emellanåt.
6. Bred ut krämen i pajskalet, lägg bären ovanpå. Och när
gelét har börjat bli simmigt skedar du det över bären.

Recept från