Blandade bär i gott gelé. Ta frysta eller färska bär, skillnaden blir bara att de frysta kan färga lagen om de hunnit tina helt.

För 12 glas

Ingredienser

10 gelatinblad
5 dl vatten + 2 dl strösocker
2 dl vitt vin
200 g björnbär
200 g hallon
200 g hjortron
225 g blåbär

Servering

1 pkt kelda vaniljsås

Sommardröm i glas

1. Fördela bären i 12 glas à minst 1 dl – eller mer. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp vatten och socker. Dra kastrullen från värmen, ta upp och smält ner gelatinbladen.
3. Tillsätt vinet, låt lagen kallna. Smaka av sötman som beror på vinet. Häll den kalla lagen över bären i glasen.
4. Ställ kallt 3–4 timmar eller till nästa dag då de serveras med vispad vaniljsås.