Sommarbullar med toscatäcke

Recept på kardemummabullar med toscatäcke. Gardera med bakplåtspapper så slipper du eventuell toscakräm på plåten.
Allt om Mat

Vetedeg

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 msk kardemumma - mald
  • 870 g vetemjöl - (14,5 dl)
  • 1 ägg - till pensling

Toscasmet

  • 150 g smör
  • 2 mandel - rostad, flagad (påsar à 100 g)
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 msk vaniljsocker

Fyllning

  • 100 g smör - rumsvarmt (50 + 50 g)
  • 2 msk strösocker - (2 + 2 msk)
  • 1 msk kardemumma - mald (0,5 + 0,5 msk)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37°.

  2. Finfördela jästen i en bunke eller i en hushållsassistent. Rör ut jästen i lite av degvätskan. Blanda ner resten av degvätskan, socker, salt och kardemumma.

  3. Blanda i det mesta av mjölet (spara 1/2 dl till utbakning) och arbeta eller kör till en smidig deg som släpper bunkens kanter. Täck och låt degen jäsa 30 min.

  4. Sätt ugnen på 250°. Blanda samtliga ingredienser till tosca-täcket i en kastrull. Rör om och låt den sjuda ca 1 minut på svag värme. Ställ åt sidan.

  5. Sätt 36 pappersformar på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Dela degen på mitten. Kavla degen i två omgångar, ca 35 x 50 cm. Bred ut det rumsvarma smöret och strö över socker och kardemumma.

  7. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i 18 bitar, ca 3 cm breda. Lägg bullarna i formarna. Låt jäsa övertäckta 30–40 min.

  8. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

  9. Fördela toscasmeten över bullarna och grädda ytterligare 6–7 min. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!