4.44.44.44.44.4

Smakrik och fräsch rätt på thaikryddad quornfärs, somenudlar och kålblandning. Att köpa färdigskuren kålblandning är en smart genväg och finns att hitta i grönsakskyldisken. Asiatisk fisksås finns i vegetarisk variant men kan vara lite klurig att hitta.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g somennudlar
1 påse quornfärs, fryst (300 g)
3 ägg
1 påse kålmix, med rödkål och grönkål (325 g), Garant

Marinad:

50 g ingefära
3 msk soja, japansk
2 msk fisksås, vegetarisk, asiatisk
1 tsk strösocker

20 minuter

Somennudlar med thaikryddad quornfärs och kål – gör så här:

  1. Marinad: Skala och riv ingefäran fint på rivjärn. Lägg i en skål och rör ner övriga ingredienser. Tillsätt 3 msk olja. Blanda i den frysta quornen.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Vispa upp äggen lätt med 1 krm salt. Stek i 1/2 msk olja i en stekpanna tills de fått krämig konsistens. Lägg på ett fat.
  4. Stek färsen 3–4 min. Tillsätt kålmixen och låt steka med ca 2 min. Vänd ner ägg och nudlar och servera direkt.

Somennudlar

Somenudlar är tunna nudlar av vete som kan bytas ut mot risnudlar