Soltorkade tomater och vitlök i örter

Vitlöken bakas klyftad med skal på i ugnen ca 1 timme samtidigt som tomaterna torkas. Skala dem och lägg in dem med tomaterna. Se torkade tomater.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 200 g soltorkade tomater
  • 1 vitlök - hel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk basilika - finhackad
  • 1 msk timjan - finhackad
  • 1,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg vitlöken i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills vitlöken är mjuk. Låt svalna och skala klyftorna.

  2. Lägg tomater och vitlöksklyftor i en skål. Blanda oljan med salt, peppar, basilika och timjan. Häll oljan över tomater och vitlök och blanda runt. Lägg i en burk med lock. Tomaterna är godast att äta inom en vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!