00000

Vitlöken bakas klyftad med skal på i ugnen ca 1 timme samtidigt som tomaterna torkas. Skala dem och lägg in dem med tomaterna. Se torkade tomater.

För 1 burk:

Ingredienser

1 vitlök, hel
200 g soltorkade tomater
1,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk basilika, finhackad
1 msk timjan, finhackad

Soltorkade tomater och vitlök i örter – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Lägg vitlöken i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills vitlöken är mjuk. Låt svalna och skala klyftorna.
  2. Lägg tomater och vitlöksklyftor i en skål. Blanda oljan med salt, peppar, basilika och timjan. Häll oljan över tomater och vitlök och blanda runt. Lägg i en burk med lock. Tomaterna är godast att äta inom en vecka.
Fler recept med: Grönsaker, Tillbehör