3.73.73.73.73.7

Recept på solskensbullar som skiner som små solar på kakfatet.

För 40 bullar:

Ingredienser

13 dl vetemjöl, (780 g)
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma, stött
1 tsk salt
150 g smör, rumsvamt
50 g jäst
5 dl mjölk

Fyllning

4 dl vaniljkräm

Pensling:

ägg

Garnering:

smör, smält
strösocker

30 minuter + 40 minuter jäsning + 5 minuter i ugn

Solskensbullar – gör så här:

  1. Häll det mesta av mjölet samt socker, kardemumma och salt och  i en stor bunke eller i en hushållsassistent. Klicka i smöret.
  2. Smula jästen i bunken. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen.  Arbeta till en blank och smidig deg som släpper bunkens kanter, ca 5 min. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 min.
  3. Ta upp degen på  mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dela degen i fyra delar och rulla dem till längder. Dela varje längd i 10 bitar och rulla varje bit till en slät bulle. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 250°. Häll vaniljkrämen i en spritspåse. Gör ett hål med fingret i varje bulle. Fyll hålet med vaniljkräm. Låt bullarna jäsa ca 10 min.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.
  6. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla eller doppa dem i strösocker.

Recept Saga Aneng, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar