00000

Solroscones med fröhonung serveras nybakade med apelsinmarmelad eller smör, ost och färskost.

För 12 scones:

Ingredienser

7,5 dl vetemjöl, (450 g)
0,5 dl solroskärnor
0,5 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk salt
125 g smör
1 ägg
2 dl havremjölk

Pensling och garnering:

1 ägg
4 msk solroskärnor

Fröhonung:

1 dl frön, blandade, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hampafrön och sesamfrön
1 dl honung, flytande

20 minuter + 10 minuter i ugn

Solroscones med fröhonung – gör så här:

  1. Fröhonung: Blanda frön och honung.
  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda ihop med de torra ingredienserna till en smulig deg, Vispa ihop ägg och havremjölken och blanda med smuldegen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Platta ut degen på ett lätt mjölat underlag och stansa ut rundlar med en utstickare eller med ett glas 6-7 cm i diameter.
  4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
  5. Servera sconsen ljumma med fröhonung.

 

Fler recept med: Bakning, Matbröd