Solroscones med fröhonung

Solroscones med fröhonung serveras nybakade med apelsinmarmelad eller smör, ost och färskost.
Elisabeth Johansson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 7,5 dl vetemjöl - (450 g)
  • 0,5 dl solroskärnor
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl havremjölk

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • 4 msk solroskärnor

Fröhonung

  • 1 dl frön - blandade, t ex solrosfrön, pumpakärnor, hampafrön och sesamfrön
  • 1 dl honung - flytande

Gör så här

  1. Fröhonung: Blanda frön och honung.

  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda ihop med de torra ingredienserna till en smulig deg, Vispa ihop ägg och havremjölken och blanda med smuldegen. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  3. Platta ut degen på ett lätt mjölat underlag och stansa ut rundlar med en utstickare eller med ett glas 6-7 cm i diameter.

  4. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnor. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.

  5. Servera sconsen ljumma med fröhonung.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!