00000

Bröden blir lite sega och får god smak av solroskärnor. Vi har blandat dem i degen och strör dem även på bröden före gräddning.

För 20 bröd

Ingredienser

50 g Jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
1 msk råsocker
0,5 dl olivolja
1 dl rostade solroskärnor
13 dl vetemjöl special

Pensling

2 msk olivolja

1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig.
2. Tillsätt salt, råsocker, olivolja, solroskärnor (spara eventuellt lite till garnering) och mjöl lite i taget. Arbeta degen kraftigt. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
3. Arbeta ihop degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i bitar och forma till avlånga bröd. Låt jäsa övertäckta på en plåt med bakplåtspapper ca 30 min.
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla med olivolja och strö eventuellt solroskärnor över bröden. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden kallna på galler.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Matbröd, Övrigt