Solägg

Ett danskt sätt att skapa en liten munsbit, som passar till en lille en, snapsen. Receptet är från Sönderjylland.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 l vatten
  • 4 msk salt - grovt
  • 2 msk teblad

Fyllning

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk kapris
  • 1 msk gräslök - fint hackad

Tillbehör

  • kapris
  • cocktailkapris
  • gräslök

Gör så här

  1. Koka äggen 6–7 min. Spola äggen under rinnande kallt vatten ochskala dem. Koka under tiden upp vatten med salt och te. Låt lagen svalna.

  2. Lägg sedan ner de skalade äggen i den mörka salta lagen och låt dem ligga 1–2 timmar.

  3. Halvera äggen och ta ut ägggulorna. Mosa gulorna med senap och majonnäs. Blanda i kapris och gräslök och fördela fyllningen i äggen. Garnera med kapris och gräslök och servera cocktailkapris till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!