00000

Hittar du inte paksoi i din butik kan den ersättas med späd vitkål.

För 4 personer

Ingredienser

Sojamarinad

1 dl japansk soja
1 msk honung
1,5 msk ingefära, finhackad färsk
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk sambal oelek
1 tsk sesamolja

Grönsaker

1 knippa salladslök
4 paksoi
1 sockerärter, ask (200 g)
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
0,5 tsk salt

Tillbehör

1 bulgur, eller ris

Sojastekt lax med paksoi och sockerärter

 

1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i marinaden och låt marinera 15–30 min i rumstemperatur.
2. Grönsaker: Skölj och strimla salladslök och paksoi. Ansa sockerärterna.
3. Stek laxen i en panna på medelstark värme 2–3 min per sida.
4. Woka grönsakerna i en varm panna med rapsolja och sesamolja. Krydda med salt.
5. Servera laxen med grönsakerna och bulgur eller ris. Använd marinaden som sås.