Sojapicklade ägg

Ju längre äggen ligger i marinaden, desto mer bruna och -picklade blir de. Ligger de tillräckligt länge blir gulan picklad och får en djup orange färg och -extremt krämig konsistens. Rekommendationen är att pickla i cirka 3 dagar.
Sojapicklade ägg.
Sojapicklade ägg. Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 msk japansk soja
  • 4 msk risvinäger
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 msk ingefära - grovt hackad

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola av dem med kallt vatten.

  2. Koka upp soja, vinäger, socker och ingefära i en kastrull. Låt svalna.

  3. Skala äggen och lägg ner i marinaden. Låt marinera i kylen ca 3 dygn.

Recept: Tove Nilsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!