44444

Ju längre äggen ligger i marinaden, desto mer bruna och -picklade blir de. Ligger de tillräckligt länge blir gulan picklad och får en djup orange färg och -extremt krämig konsistens. Rekommendationen är att pickla i cirka 3 dagar.

För 4 ägg

Ingredienser

4 ägg
4 msk japansk soja
4 msk risvinäger
1 1/2 msk strösocker
1/2 msk ingefära, grovt hackad

10 min + 3 dygns ­marinering

Sojapicklade ägg – gör så här:

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 3 min. Spola av dem med kallt vatten.
  2. Koka upp soja, vinäger, socker och ingefära i en kastrull. Låt svalna.
  3. Skala äggen och lägg ner i marinaden. Låt marinera i kylen ca 3 dygn.

Recept: Tove Nilsson

Fler recept med: Asiatiskt