Sojamarinerad skinkfilé

Skinkfilén är både mager och mör och lämpar sig utmärkt till snabblagade rätter som wok.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g skinkfilé
  • 0,5 dl japansk soja - ljus
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk strösocker - eller honung
  • 250 g sommarkål - eller spetskål, strimlad
  • 2 salladslökar
  • 0,5 msk olja - neutral
  • 1 dl rädisgroddar - eller liknande
  • 1 krm salt - (eventuellt)

Tillbehör

  • 2 port ris - gärna fullkorn
  • soja

Gör så här

  1. Strimla köttet fint. Blanda soja, äppelcidervinäger och socker i en skål. Lägg i köttet, blanda väl och låt stå.

  2. Strimla kålen fint, skär salladslöken i diagonala bitar.

  3. Hetta upp oljan i en wokpanna. Lyft upp köttet ur marinaden och bryn det hastigt. Ta upp ur woken och fräs den strimlade kålen mjuk.

  4. Vänd ner köttet och löken, slå på resten av marinaden och tillsätt rädisgroddar. Hetta upp och servera genast med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!