Sojamarinerad grillad rotselleri med koriandercrème

Recept på sojamarinerad grillad rotselleri med koriandercrème. Den marinerade rotsellerin ­passar också bra att servera till grillat kött och kyckling.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 g rotselleri
  • 0,5 dl soja - japansk

Koriandercrème

  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl koriander - hackad
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,75 dl rapsolja
  • 2 krm salt

Garnering

  • gari - (inlagd ingefära)

Gör så här

  1. Skär bort skalet från rotsellerin och skär den i bitar, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en plastpåse och häll i sojan. Marinera ca 1 timme.

  2. Crème: Lägg citronsaft, senap, äggulor och koriander i en matberedare. Starta den och tillsätt oljan droppvis. Mixa till en slät -majonnäs och krydda med salt.

  3. Grilla rotsellerin på direkt värme 10–12 min, tills den har en fin grillad yta och är mjuk med lätt tuggmotstånd. 

  4. Servera rotsellerin med koriandercrèmen och garnera med gari. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!