Recept på sojamarinerad grillad rotselleri med koriandercrème. Den marinerade rotsellerin ­passar också bra att servera till grillat kött och kyckling.

För 6 person

Ingredienser

250 g rotselleri
0,5 dl soja japansk

Koriandercrème:

1 tsk citron pressad
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
0,5 dl koriander hackad
0,75 dl olivolja
0,75 dl rapsolja
2 krm salt

Garnering:

gari (inlagd ingefära)

20 minuter + 1 h marinering + 12 minuter på grillen

Sojamarinerad grillad rotselleri med koriandercrème – gör så här:

  1. Skär bort skalet från rotsellerin och skär den i bitar, ca 3 x 3 cm. Lägg dem i en plastpåse och häll i sojan. Marinera ca 1 timme.
  2. Crème: Lägg citronsaft, senap, äggulor och koriander i en matberedare. Starta den och tillsätt oljan droppvis. Mixa till en slät -majonnäs och krydda med salt.
  3. Grilla rotsellerin på direkt värme 10–12 min, tills den har en fin grillad yta och är mjuk med lätt tuggmotstånd. 
  4. Servera rotsellerin med koriandercrèmen och garnera med gari. 

 

Fler recept med: Grilla, Grönsaker, Övrigt, Vegetariskt