00000

Gremolata är en italiensk örtolja med persilja, vitlök, citronskal och olivolja. Passar perfekt till grillat och sätter här smak på bulgurn.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkarré skivor utan ben, (ca 125 g)
2 msk soja, kinesisk
2 krm svartpeppar, nymald
4 paprikor, gärna i olika färger

Bulgur:

3 dl bulgur
1 bladpersilja, knippa
2 vitlöksklyftor
0,5 citron, rivet skal och saft
2 msk olivolja
1 msk vatten
2 krm salt

Sojagrillad karré med gremolatabulgur

 

1. Bulgur: Häll sojan över karrén och låt den stå i rumstemperatur ca 20 min eller ca 2 timmar i kylen.
2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Mixa persiljan med skalade vitlöksklyftor, citronskal, citronsaft, olivolja, vatten och salt. Häll dressingen över den nykokta bulgurn.
3. Kärna ur paprikan och skär den i fjärdedelar.
4. Krydda köttet med peppar och grilla det på utegrill eller i grillpanna ca 5 min på varje sida. Grilla paprikan vid sidan om. Servera köttet med paprika och bulgur.