00000

Gremolata är en italiensk örtolja med persilja, vitlök, citronskal och olivolja. Passar perfekt till grillat och sätter här smak på bulgurn.

För 4 personer

Ingredienser

4 skivor fläskkarré, utan ben (à ca 125 g)
2 msk soja, kinesisk
2 krm svartpeppar, nymald
4 paprikor, gärna i olika färger

Bulgur:

3 dl bulgur
0,5 citron,
1 knippa bladpersilja
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk vatten
2 krm salt

20 minuter

Sojagrillad karré med gremolatabulgur

 

1. Bulgur: Häll sojan över karrén och låt den stå i rumstemperatur ca 20 min eller ca 2 timmar i kylen.
2. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Mixa persiljan med skalade vitlöksklyftor, citronskal, citronsaft, olja, vatten och salt. Häll dressingen över den nykokta bulgurn.
3. Kärna ur paprikan och skär den i fjärdedelar.
4. Krydda köttet med peppar och grilla det på utegrill eller i grillpanna ca 5 min på varje sida. Grilla paprikan vid sidan om. Servera köttet med paprika och bulgur.