Sojafärs med nudlar och mangold

55555

Recept på sojafärs med nudlar och mangold. Har du en bit färsk ingefära hemma är den god att riva och blanda med färsen. Klart på max 30 min!

För 4 personer:

Ingredienser

400 g sojafärs fryst
2 vitlöksklyftor
0,5 dl soja japansk
1 msk vitvinsvinäger
200 g glasnudlar
400 g mangold
1 knippa färsk lök
50 g jordnötter salta
strösocker, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

sweet chilisås, srirachasås eller annan stark sås

15 minuter + 15 minuter marinering

Sojafärs med nudlar och mangold – gör så här:

  1. Skala och hacka vitlöken. Blanda den frysta färsen med vitlök, soja, vinäger, 1 msk socker, 2 krm salt och 2 krm peppar. Låt stå ca 15 min.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola av dem med kallt vatten.
  3. Strimla mangolden. Ansa och strimla löken. Grovhacka jordnötterna.
  4. Stek färsen i 2 msk olja ca 3 min. Blanda i mangold och lök och stek ca 3 min. Vänd ner nudlarna och låt dem bli varma.
  5. Strö jordnötter över färsnudlarna och servera med chilisås.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️