Sojabönsbiffar

Proteinrika biffar som är smaksatta med getost och rostad majs – och toppas med wasabi. Gör många och ha på lut i frysen!

30 min

Sojabönsbiffar

1. Wasabikräm: Strimla garin. Vispa crème fraichen luftigt, gärna med en elvisp. Tillsätt gari, wasabi och 2 krm salt. Ställ i kylen.
2. Skölj och finstrimla purjolöken. Grovhacka bönorna och skala potatisen. Finhacka persiljan.
3. Stek majsen gyllenbrun i 1 msk smör och 1 msk olja på hög värme. Sänk värmen, tillsätt purjolöken och stek den mjuk 3 min. Tillsätt bönorna och stek ytterligare 3 min. Låt svalna i en skål.
4. Finriv potatisen ner i skålen. Smula ner getosten. Tillsätt persilja och ägg.
5. Gör åtta små biffar av smeten. Stek dem gyllenbruna i 1 msk smör på medelvärme, ca 5 min per sida.
6. Servera biffarna med wasabikrämen – och gärna ihop med citronpotatisen på föregående sida och majsen på nästa!

Recept från /LagaLätt