00000

Recept på sojabönsbiffar – proteinrika biffar som är smaksatta med getost och rostad majs. Toppa med wasabi. Gör många och ha på lut i frysen!

För 4 portioner

Ingredienser

1 liten purjolök
200 g edamamebönor alt kokta kikärter
4 potatisar (ca 350 g)
1/2 kruka persilja
50 g majskorn, kokta
75 g chèvreost
1 ägg
smör + olivolja

Wasabikräm

1 msk gari (inlagt ingefära)
2 dl lätt crème faiche
1 tsk wasabi på tub
salt

30 min

Sojabönsbiffar – gör så här:

  1. Wasabikräm: Strimla garin. Vispa crème fraichen luftigt, gärna med en elvisp. Tillsätt gari, wasabi och 2 krm salt. Ställ i kylen.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken. Grovhacka bönorna och skala potatisen. Finhacka persiljan.
  3. Stek majsen gyllenbrun i 1 msk smör och 1 msk olja på hög värme. Sänk värmen, tillsätt purjolöken och stek den mjuk 3 min. Tillsätt bönorna och stek ytterligare 3 min. Låt svalna i en skål.
  4. Finriv potatisen ner i skålen. Smula ner getosten. Tillsätt persilja och ägg.
  5. Gör åtta små biffar av smeten. Stek dem gyllenbruna i 1 msk smör på medelvärme, ca 5 min per sida.
  6. Servera biffarna med wasabikrämen – och gärna ihop med citronpotatisen på föregående sida och majsen på nästa!

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️