45 minuter
- Sallad: Halvera gurkan på längden och skrapa ut kärnorna med en sked. Skiva den tunt och lägg i ett durkslag. Strö över salt. Låt stå ca 30 min. Pressa ut vätskan med händerna.
- Blanda vinäger, soja, socker och olja tills sockret lösts upp.
- Blanda gurka och dressing. -Skala och strimla eller riv moroten. Blanda ner den i salladen.
- Rosta sesamfröna i en het torr panna under omrörning. Mortla dem och rör ner i salladen.
- Rensa krabban och klipp av ögon, mun, gälar och svans. Lägg krabborna i en bunke. Häll över limesaften, krydda med salt och peppar. Låt stå ca 15 min. Häll av vätskan.
- Blanda rismjöl, salt, peppar och chiliflakes i en djup tallrik. Vänd krabborna i mjölet.
- Hetta upp olja i en fritös eller kastrull till 180°. Fritera krabborna i omgångar 3–4 min, tills de fått fin röd färg. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera krabborna med gurksalladen.
Recept av Ylva Porsklev