00000

Precis som sushi. Rena, goda smaker uppradade på fat.

För 4 portioner

Ingredienser

400 g färsk laxfilé i bitar
1 msk flingsalt
2 msk + 1/2 dl strösocker
1/2 gurka
2 avokador
2 msk sesamfrön
1/2 risvinsvinäger
1/2 förp risnudlar, (250 g)

Till servering

gari (inlagt ingefära)
wasabi
japansk soja

30 min

1. Skär bort skinnet från laxen. Blanda flingsalt och 2 msk socker. Klappa in blandningen på fiskens båda sidor. Ställ åt sidan.
2. Skölj gurkan. Strimla den fint på längden med potatisskalare runt om, stoppa vid kärnorna.
3. Halvera och kärna ur avokadon. Skeda 
försiktigt ut innehållet och skiva avokadon tunt.
4. Rosta sesamfröna i torr stekpanna tills de fått aningen färg. Häll över på tallrik och ställ åt sidan.
5. Rör ihop risvinäger och 1/2 dl socker. 
Rör tills sockret lösts upp.
6. Koka upp rejält med saltat vatten i en stor kastrull. Hetta upp lite olja i en stekpanna.
7. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Stek laxen – se upp så att den inte bränns! Låt nudlarna rinna av i durkslag.
8. Strö sesamfrön över laxen. Blanda nudlarna med den sötade risvinägern. Servera sesamlax och nudlar med gurka, avokado, gari, wasabi och soja.

Fler recept med: Buffémat, Fisk, Förrätter, Övrigt