Sockersalta kryddnötter

Nötter med egen krydda till en inledande champagne av fylligt slag, t ex Veuve Clicquot Brut (7424).
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 200 g cashewnötter
  • 100 g valnötter
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel - malen
  • 0,5 tsk ingefära - malen
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 krm nejlika - malen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skålla och skala mandeln. Bred ut alla nötter på en plåt och rosta i ugnen 5–10 minuter.

  3. Blanda socker, salt och kryddor i en stekpanna och värm tills sockret börjar smälta.

  4. Häll i nötterna och rör runt tills alla fått smält socker och krydda på sig.

  5. Häll upp på plåt, låt svalna och bryt isär de nötter som sitter ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!