Sockersalta kryddnötter

00000

Nötter med egen krydda till en inledande champagne av fylligt slag, t ex Veuve Clicquot Brut (7424).

För 8 person(er)

Ingredienser

200 g sötmandel
200 g cashewnötter
100 g valnötter
0,5 dl strösocker
1 tsk salt
1 tsk kanel, malen
0,5 tsk ingefära, malen
0,5 tsk chilipulver
0,5 krm nejlika, malen

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skålla och skala mandeln.
Bred ut alla nötter på en plåt och rosta i ugnen
5–10 minuter.
3. Blanda socker, salt och kryddor i en stekpanna
och värm tills sockret börjar smälta.
4. Häll i nötterna och rör runt tills alla fått smält socker och krydda på sig.
5. Häll upp på plåt, låt svalna och bryt isär de nötter som sitter ihop.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter