00000

Saftiga rutor med punschsmak blir lätt till en lyxig dessert om de serveras med lättvispad grädde, jordgubbar och mynta.

För 24 kakbitar

Ingredienser

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl smör- & rapsoljeblandning flytande
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

Punschglasyr

1,5 dl strösocker
1 dl smör- & rapsoljeblandning flytande
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl punsch

Garnering

1 msk florsocker

1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och rapsoljeblandningen och mjölken samt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min.
3. Glasyr: Rör samman socker, smör- och rapsoljeblandning, grädde och punsch. Häll glasyren på kakan och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor och får kallna på galler. Pudra över florsocker.