1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och rapsoljeblandningen och mjölken samt mjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver. Rör till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 min.
3. Glasyr: Rör samman socker, smör- och rapsoljeblandning, grädde och punsch. Häll glasyren på kakan och grädda ytterligare ca 10 min. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i rutor och får kallna på galler. Pudra över florsocker.
Sockerkaksrutor med punschglasyr
Saftiga rutor med punschsmak blir lätt till en lyxig dessert om de serveras med lättvispad grädde, jordgubbar och mynta.
För 24 kakbitar
Ingredienser
3 | ägg |
2 dl | strösocker |
1 dl | smör- & rapsoljeblandning, flytande |
1 dl | mjölk |
3 dl | vetemjöl |
2 tsk | vaniljsocker |
1,5 tsk | bakpulver |
Punschglasyr
1,5 dl | strösocker |
1 dl | smör- & rapsoljeblandning, flytande |
0,5 dl | vispgrädde |
0,5 dl | punsch |
Garnering
1 msk | florsocker |