00000

Sockerkaka i miniformat. Om man inte har muffinspanna kan sockerkakaorna gräddas i små formar. Tänk bara på att det är kortare gräddningstid.

För 12 minisockerkakor

Ingredienser

3 ägg
3 dl strösocker
1 dl flytande smör och rapsolja
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Fyllning

1 sats vaniljglass
1 sats rabarberkompott
3 dl vispgrädde
karamellströssel

20 min + 20 min i ugn

Recept: Små sockerkakor med rabarberkompott

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i smörblandningen och mjölk.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem.
  4. Häll smeten i smorda bröade små sockerkaksformar eller i en muffinspanna med 12 hål.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 min (muffinspanna). Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.
  6. Servera de nybakade sockerkakorna fyllda med glass och rabarberkompott och med mycket strössel.
Fler recept med: Övrigt