Sockerkaka

En sockerkaka som i sällskap med färska bär och en klick mini fraiche blir en läcker tårta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 stora ägg
  • 2 dl Dansukker Steviasocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Till formen

  • smör - eller margarin
  • mandelmjöl - eller kokosflingor

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till fast skum. Rör i äggulorna. Häll i övriga ingredienser och vänd ner i äggsmeten.

  2. Häll upp smeten i smord och bröad form.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.

  4. Låt kakan vara kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp på galler.

  5. Tips. Testa även vår favorit: Saftig sockerkaka med kardemumma

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!