3.83.83.83.83.8

Recept på äggfri sockerkaka. En sockerkaka utan ägg passar all som inte tål eller inte vill äta ägg.

För 8-10 bitar:

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl, (270 g)
3 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 dl smör, smält och avsvalnat
1 dl vatten, kokande

Garnering

florsocker

15 minuter + 40 minuter i ugn

Sockerkaka utan ägg – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser väl.
    Tillsätt först mjölken, sedan det smälta smöret och till sist det kokande vattnet. Rör om  smeten ordentligt.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt den svalna. Pudra kakan med florsocker före servering.

Recept: Eva Nordlinder, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar