Recept: Eva Nordlinder, Hembakat
Sockerkaka utan ägg
Recept på äggfri sockerkaka. En sockerkaka utan ägg passar all som inte tål eller inte vill äta ägg.
Ingredienser
- 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
- 3 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 1 dl smör - smält och avsvalnat
- 1 dl vatten - kokande
Garnering
- florsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt först mjölken, sedan det smälta smöret och till sist det kokande vattnet. Rör om smeten ordentligt.
-
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.
-
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt den svalna. Pudra kakan med florsocker före servering.