Sockerkaka utan ägg

Recept på äggfri sockerkaka. En sockerkaka utan ägg passar all som inte tål eller inte vill äta ägg.
Foto: Klas Sjöberg

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl smör - smält och avsvalnat
  • 1 dl vatten - kokande

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser väl. Tillsätt först mjölken, sedan det smälta smöret och till sist det kokande vattnet. Rör om  smeten ordentligt.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter.

  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt den svalna. Pudra kakan med florsocker före servering.

Recept: Eva Nordlinder, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!