Sockerkaka med röda vinbär och citronhonung
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj en veckad hålform, ca 1 1/2 liter. Ströa med kokos.
- Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Rör ner filmjölken i äggsmeten. Vänd försiktigt ner mjöl, citronskal och smör. Rör tills smeten är jämn och slät.
- Blanda vinbären med mjöl och skaka bort eventuellt överflödigt mjöl.
- Häll hälften av smeten i formen, lägg i bären och fyll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, tills kakan är torr när du känner med en sticka. Låt svalna.
- Blanda honung och citronsaft till toppingen. Ringla honungen över kakan när kakan ska serveras. Garnera med färska vinbär.
Tips. Testa även vår favorit: Saftig sockerkaka med kardemumma