Sockerkaka med citron och mynta

Saftig sockerkaka med smak av citron och pepparmynta. Sockerkakan får en ljuvlig frisk ton.

20 min + 40 min i ugnen

Recept: Sockerkaka med citron och mynta

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smör- och mjölkblandningen.
  3. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt citronskal och mynta. Häll smeten i en smord och bröad rund kransform som rymmer 2 liter.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna på galler.
  5. Rör ihop florsocker, citronsaft och vatten och ringla över kakan. Garnera med myntablad.

 

Tips. Testa även vår favorit: Saftig sockerkaka med kardemumma

Recept från