Saftig sockerkaka med smak av citron och pepparmynta. Sockerkakan får en ljuvlig frisk ton.

För 1 12 bitar

Ingredienser

Sockerkaka

100 g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 citron rivet skal
1/2 dl hackad pepparmynta

Glasyr

1 1/2 dl florsocker
1 msk pressad citron
1 tsk vatten

Garnering

pepparmynta

20 min + 40 min i ugnen

Recept: Sockerkaka med citron och mynta

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i smör- och mjölkblandningen.
  3. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt citronskal och mynta. Häll smeten i en smord och bröad rund kransform som rymmer 2 liter.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen ca 5 min innan den stjälps upp och får kallna på galler.
  5. Rör ihop florsocker, citronsaft och vatten och ringla över kakan. Garnera med myntablad.

 

Tips. Testa även vår favorit: Saftig sockerkaka med kardemumma