Sockerkaka gjord på bara ett ägg. Sockerkakan går fort att grädda och kan serveras som en liten tårta med vaniljvisp och färska bär.

För 8 bitar

Ingredienser

Sockerkaka

1 ägg
1 dl strösocker
0,5 citron rivet skal
25 g smör smält
0,5 dl mellanmjölk
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 form rund, med löstagbar kant, 24 cm i diameter

Tillbehör:

2 dl vaniljvisp
200 g färska bär t ex jordgubbar

Sockerkaka med bär – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner rivet citronskal, smält smör och mjölk.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten. Häll upp i en smord och bröad form. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Låt kakan svalna. Ta ut den ur formen och täck ovansidan med vispad vaniljvisp och bär.Kalorier i sockerkaka: 1 bit ger ca 125 kcal

 

Ps. Här hittar du originalreceptet på sockerkaka!