4.44.44.44.44.4

Sockerfria banan- och äppelmuffins passar alla som inte vill äta socker.

För 14-16 muffins:

Ingredienser

1 äpple
1 banan, mogen
2 ägg
1 tsk kanel, mald
0,5 tsk kardemumma, mald
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 dl mjölk
75 g smör, smält

Garnering:

kanel, ev

Sockerfria banan- och äppelmuffins – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200. Skala och riv äpplet samt mosa bananen.
  2. Vispa upp äggen med  elvisp. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ner det i äggen ihop med mjölken och smöret. Vänd ner äppelrivet och bananmoset och rör ihop allt till en slät smet.
  3. Ställ muffinsformar eller små porslinsformar på en plåt. Fyll dem ¾ upp till kanten med smet.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 14–16 min. Låt dem svalna på galler. Pudra eventuellt över lite kanel innan servering.

Recept: Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar