Sockerfria muffins

Sockerfria banan- och äppelmuffins passar alla som inte vill äta socker.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 1 banan - mogen
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kardemumma - mald
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 dl mjölk
  • 75 g smör - smält

Garnering

  • kanel - ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200. Skala och riv äpplet samt mosa bananen.

  2. Vispa upp äggen med  elvisp. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ner det i äggen ihop med mjölken och smöret. Vänd ner äppelrivet och bananmoset och rör ihop allt till en slät smet.

  3. Ställ muffinsformar eller små porslinsformar på en plåt. Fyll dem ¾ upp till kanten med smet.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 14–16 min. Låt dem svalna på galler. Pudra eventuellt över lite kanel innan servering.

Recept: Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!