Sockerärtscurry med bönor

Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g sockerärter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja - eller smör
  • 2 tsk curry - gärna extra stark
  • 400 g kokosmjölk - i burk
  • 0,75 tsk salt
  • 400 g bönor - kokta i burk, t ex stora vita

Tillbehör

  • ris - kokt
  • ev mango chutney

Gör så här

  1. Dela sockerärterna på längden. Skala och skiva vitlöken.

  2. Fräs vitlöken i olja eller smör i en stekpanna. Rör i curryn och låt den fräsa med.

  3. Häll på kokosmjölken och låt den koka ihop någon minut.

  4. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg ner bönor och sockerärter i såsen. Koka ca 1 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!