00000

Både sockerärter och salladsskott går bra att odla på balkongen eller uteplatsen.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g sockerärter
1 l salladsskott, blandade, eller 1 påse (120 g)
1 dl mynta, plockad eller 1/2 kruka
50 g parmesanost
1 dl hasselnötter

Dressing:

3 msk hasselnöts- eller jordnötsolja
1 msk äppelcidervinäger
1 krm flingsalt
0,5 krm nymald svartpeppar

1. Förväll sockerärterna i vatten ca 1 minut. Lägg dem i iskallt vatten tills de är helt avkylda. Ta upp och låt rinna av.  Blanda sockerärter och salladsskott i en skål. Plocka myntan och blanda med salladen.
2. Hyvla parmesan över salladen.
3. Rosta hasselnötterna i torr panna. Hacka dem grovt.
4. Dressing: Blanda olja, vinäger och hälften av hasselnötterna. Smaka av med salt och peppar.
5. Ringla dressingen på salladen och strössla över resten av nötterna.

Fler recept med: Förrätter, Grönsaker, Övrigt