Sockerärter med parmesan, mynta och rostad hasselnötsvinägrett
Både sockerärter och salladsskott går bra att odla på balkongen eller uteplatsen.
Ingredienser
- 300 g sockerärter
- 1 l salladsskott - blandade eller 1 påse (120 g)
- 1 dl mynta - plockad eller 1/2 kruka
- 50 g parmesan
- 1 dl hasselnötter
Dressing
- 3 msk hasselnötsolja - eller jordnötsolja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 krm flingsalt
- 0,5 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Förväll sockerärterna i vatten ca 1 minut. Lägg dem i iskallt vatten tills de är helt avkylda. Ta upp och låt rinna av. Blanda sockerärter och salladsskott i en skål. Plocka myntan och blanda med salladen.
-
Hyvla parmesan över salladen.
-
Rosta hasselnötterna i torr panna. Hacka dem grovt.
-
Dressing: Blanda olja, vinäger och hälften av hasselnötterna. Smaka av med salt och peppar.
-
Ringla dressingen på salladen och strössla över resten av nötterna.