Sockerärter med parmesan, mynta och rostad hasselnötsvinägrett

Både sockerärter och salladsskott går bra att odla på balkongen eller uteplatsen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g sockerärter
  • 1 l salladsskott - blandade eller 1 påse (120 g)
  • 1 dl mynta - plockad eller 1/2 kruka
  • 50 g parmesan
  • 1 dl hasselnötter

Dressing

  • 3 msk hasselnötsolja - eller jordnötsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 krm flingsalt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Förväll sockerärterna i vatten ca 1 minut. Lägg dem i iskallt vatten tills de är helt avkylda. Ta upp och låt rinna av. Blanda sockerärter och salladsskott i en skål. Plocka myntan och blanda med salladen.

  2. Hyvla parmesan över salladen.

  3. Rosta hasselnötterna i torr panna. Hacka dem grovt.

  4. Dressing: Blanda olja, vinäger och hälften av hasselnötterna. Smaka av med salt och peppar.

  5. Ringla dressingen på salladen och strössla över resten av nötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!