1. Förväll sockerärterna i vatten ca 1 minut. Lägg dem i iskallt vatten tills de är helt avkylda. Ta upp och låt rinna av. Blanda sockerärter och salladsskott i en skål. Plocka myntan och blanda med salladen.
2. Hyvla parmesan över salladen.
3. Rosta hasselnötterna i torr panna. Hacka dem grovt.
4. Dressing: Blanda olja, vinäger och hälften av hasselnötterna. Smaka av med salt och peppar.
5. Ringla dressingen på salladen och strössla över resten av nötterna.
Sockerärter med parmesan, mynta och rostad hasselnötsvinägrett
Både sockerärter och salladsskott går bra att odla på balkongen eller uteplatsen.
För 4 person(er)
Ingredienser
300 g | sockerärter |
1 l | salladsskott, blandade, eller 1 påse (120 g) |
1 dl | mynta, plockad eller 1/2 kruka |
50 g | parmesanost |
1 dl | hasselnötter |
Dressing:
3 msk | hasselnöts- eller jordnötsolja |
1 msk | äppelcidervinäger |
1 krm | flingsalt |
0,5 krm | nymald svartpeppar |