Socker- och rosmarinkokta morötter

Morötter smakar extra gott ihop med apelsin och rosmarin och passar dessutom till alla julrätter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 5 dl apelsinjuice
  • 4 morötter
  • 1 knippa rosmarin - färsk
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl dill - hackad

Gör så här

  1. Häll sockret i en tjockbottnad kastrull och låt det smälta.

  2. Sänk värmen och tillsätt apelsinjuice. Skala och skär morötterna i slantar.

  3. Lägg i rosmarinkvisten och de slantade morötterna och låt koka tills morötterna är mjuka.

  4. Red av såsen med lite maizena utrörd i vatten. Servera med mycket hackad dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!