60 min + 10 min i ugn
Snöstjärnor – gör så här:
- Blanda samman vetemjöl, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och smör i en matberedare och kör snabbt till en deg. Plasta degen och låt vila 30 min i kyl. Gör under tiden fyllningen.
- Fyllning: Rör smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt äggula och konjak. Rör krämen slät.
- Sätt ugnen på 175°. Dela degen i två delar. Degen är väldigt mör, så kavla en del åt gången på mjölad arbetsbänk eller mellan mjölat bakplåtspapper till ca 4 mm tjocklek.
- Doppa ett pepparkaksmått (i form av en stjärna) i vetemjöl innan du börjar stansa så släpper degen formen mycket lättare. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
- Låt kakorna kallna. Bred eller spritsa krämen på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två. Pudra över florsocker så att de blir snövita.