55555

De här kakorna smakar härligt mycket choklad. Den fina krackelerade ytan får de av de dubbla lagren med socker som degen rullas i.

För ca 22 kakor

Ingredienser

125 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker

Snötäcke

1/2 dl strösocker
1/2 dl florsocker

40 min+12 min i ugn

1. Vispa smör och farinsocker riktigt luftigt med elvisp i en rymlig bunke.
2. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smöret. Vispa först ihop degen med elvispen på låg hastighet, ta sedan upp den på arbetsbänken och knåda ihop till en fast och smidig deg.
3. Rulla till en rulle och skär den i ca 22 bitar. Rulla till bollar. Lägg dem kallt att vila ca 20 min.
4. Sätt ugnen på 175°. Lägg strösockret i en djup tallrik och florsockret i en annan. Rulla bollarna först i strösocker och sedan i florsocker.
5. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 12–15 min, tills kakorna börjar krackelera vackert. Låt dem kallna på plåten.

Fler recept med: Övrigt