Snöbollar med kardemummasmak

Vit chokladtryffel med en touche av kryddig kardemumma är en perfekt kombination till midsommarsnapsens jordgubbs- och rabarbersmak.

Snöbollar med kardemummasmak

 

1. Krossa kardemummafröna. Koka upp grädde och kardemumma i en kastrull. Ta kastrullen fårn värmen och låt stå en stund.
2. Sila bort kardemumman.
3. Hacka chokladen. Hetta upp grädden igen och tillsätt florsocker och choklad. Låt chokladen sakta smälta under omrörning.
4. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret i små klickar tills det smält. Kyl smeten och låt den stå kallt, minst 2 timmar, tills den tjocknar.
5. Rulla kulor med hjälp av en tesked och kyl dem.
6. Smält och ringla över mörk choklad. Låt stelna.
7. Toppa med jordgubbar.

Recept från