Snaps med spansk körvel, anis och fänkål

44444

Hemkryddat snaps smakar bäst! Snaps med spansk körvel, anis och fänkål är en fantastiskt god allroundsnaps som passar till alla sillar, gravad lax, inkokt lax, blåmusslor och strömming.

För 35 cl:

Ingredienser

35 cl brännvin, t ex vodka
5 kvistar körvel, spansk
2 tsk anis, hel
1 tsk fänkål, hel

5 minuter + 3 dygn

Snaps med spansk körvel, anis och fänkål – gör så här:

  1. Lägg körvelkvistarna i en flaska och häll på spriten.
  2. Stöt anis och fänkål grovt i en mortel och lägg i flaskan.
  3. Låt dra 3 dygn. Sila spriten ­genom en finmaskig sil.

Passar bra till: Alla sillar, gravad, inkokt lax, blåmusslor och strömming.

Snapsar

Foto: Per Ranung

Fler recept med: Dryck, Kalla drycker