Snaps med julkryddor – stjärnanis och pomerans

00000

Recept på stjärnanis- och pomeranssnaps av Fredrik Eriksson och Långbro värdshus. Lättfixad snaps med julkryddor. Servera den sval men inte iskall.

För 70 cl:

Ingredienser

1 flaska Brännvin special (70 cl)
1 bit pomeransskal torkat
3 stjärnanis
1 vaniljstång
2 msk honung flytande

10 minuter + 4 dygn i kyl

Snaps med julkryddor – gör så här:

  1. Bryt pomeransskalet i mindre bitar. Dela stjärnanisen i halvor. Skär en skåra i vaniljstången. Lägg allt i en stor glasburk.
  2. Tillsätt honung och hälften av spriten. Sätt locket på glasburken och skaka.
  3. Låt stå i kylen 2–4 dagar, skaka 1–2 gånger per dag.
  4. Sila av kryddorna genom kaffefilter eller en mycket finmaskig sil. Häll på resten av spriten.
Fler recept med: Jul, Kalla drycker